Luistercursus Klassieke Muziek

Luistercursus Klassieke Muziek

Heb je je ook wel eens afgevraagd wat een dirigent nu precies met zijn twee handen aan het doen is, of wat een aanvoerder in een orkest is, of wat nu typisch is aan barokmuziek, maar wist je niet waar je dat allemaal op kon zoeken? Dan is de Luistercursus Klassieke Muziek iets voor jou!

Noot: de Luistercursus Klassieke Muziek is uitverkocht, maar een herziene herdruk is in voorbereiding.

Les Clés du classique

Les Clés du classique

Franstalige versie van de Luistercursus Klassieke Muziek.

Comment rendre la musique classique attrayante et accessible à tous?

“Les clés du classique”, à travers un guide ludique de 104 pages, vous promène dans l’univers de la musique classique, avec ce double CD d’exemples musicaux (pour découvrir concrètement ce qu’est un crescendo, un prélude, écouter les principaux registres de la voix ou encore reconnaître une clarinette...)

Pour puvoir:
- connaître les différences périodes de l’histoire de la musique
- reconnaître les instruments de l’orchestre
- découvrir le sens de plus de 150 termes musicaux (non seulement leur définition mais aussi leur démonstration en musique) d’une manière simple et ludique, à votre rythme!

Inclut: Purcell, Vivaldi, Bach, Haydn, Mozart, Beethoven, Chopin, Ravel, Stravinsky...

2 CD + un guide illustré de 104 pages

€ 21,95
Luistercursus Opera

Luistercursus Opera

Wat is een Singspiel? Hoe klinkt een heldentenor? Wanneer schreef Mozart zijn Zauberflöte? Op vele soorten vragen die geïnteresseerden zich kunnen stellen, geeft de Luistercursus Opera een antwoord.

Aan de hand van complete muziekvoorbeelden uit veertig beroemde werken wordt de geschiedenis van de opera beschreven. Beginnend bij de ingetogen klanken van L’Orfeo (1607) van Monteverdi tot en met de ritmische finale van Stravinski’s The Rake’s Progress (1951). 
Als toegift zijn aan het einde van de Luistercursus Opera de verschillende stemsoorten nog eens overzichtelijk achter elkaar te horen. Alle vaktermen die in de tekst worden gebruikt, zijn terug te vinden in een verklarende woordenlijst.

2 CD’S + 2 geïllustreerde boekjes

€ 21,95

 
Ken je klassiekers
 is een uitgave van Aldo Classics | email: